Töltött cipó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Cipóhoz:
- 65 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 2 cl olaj
- 2 csipet só
- langyos víz
Töltelék:
- 6-7 vékony szelet szalonna és sonka
- 6-7 szelet sajt
- 10 cm füstölt kolbász
- lila vagy csemegehagyma
- 2 hasáb kápia paprika
- 5 dkg teavaj
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az étolajat és a feloldott élesztőt, majd kis adagokban a langyos vizet hozzáadva egy szép sima és közepesen puha tésztát készítünk.
Letakarva a duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett felületre borítjuk és egy szép kis hosszúkás cipót formázunk belőle, amit a sütőlemezen még 10 percet pihentetünk. Ezután vizet fújunk rá, kissé bevagdossuk és 210 fokos sütőben nagyjából 35-40 perc alatt szép világosra megsütjük.
Rácsra téve ismét vízzel fújjuk és hagyjuk kihűlni.
Közben a tölteléknek valót felszeleteljük és méretre vágjuk.
A kihűlt cipót éles késsel 2 cm-enként mélyen berácsozzuk és a hosszanti vágásokba belerakjuk a töltelék darabokat. Ne sajnáljuk! :) (Maradt 2 szelet sajtom, azokat felcsíkoztam és a töltelékek tetejét lezártam velük.)
Azokba a vágásokba, amik keresztben futnak, 1-1 késhegy hideg vajat rakunk.
Ha jénaiban sütjük, akkor a tetejével lezárjuk, vagy pedig sütőlemezen sütve alufóliát hajtsunk rá és 210 fokon lefedve sütjük 18-20 percet, majd a tetőt/fóliát eltávolítva további 8-10 percet pirítjuk a tetejét.
Ízlés szerint ketchuppal, mustárral és majonézzel tálaljuk. Forrón kicsit nehéz étel, de sajnos eteti magát, mert kívül ropogós, belül a vajtól és a szalonna zsírjától finom puha, tehát csalós kaja! :)
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










