Töltött cipó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Cipóhoz:
- 65 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 2 cl olaj
- 2 csipet só
- langyos víz
Töltelék:
- 6-7 vékony szelet szalonna és sonka
- 6-7 szelet sajt
- 10 cm füstölt kolbász
- lila vagy csemegehagyma
- 2 hasáb kápia paprika
- 5 dkg teavaj
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az étolajat és a feloldott élesztőt, majd kis adagokban a langyos vizet hozzáadva egy szép sima és közepesen puha tésztát készítünk.
Letakarva a duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett felületre borítjuk és egy szép kis hosszúkás cipót formázunk belőle, amit a sütőlemezen még 10 percet pihentetünk. Ezután vizet fújunk rá, kissé bevagdossuk és 210 fokos sütőben nagyjából 35-40 perc alatt szép világosra megsütjük.
Rácsra téve ismét vízzel fújjuk és hagyjuk kihűlni.
Közben a tölteléknek valót felszeleteljük és méretre vágjuk.
A kihűlt cipót éles késsel 2 cm-enként mélyen berácsozzuk és a hosszanti vágásokba belerakjuk a töltelék darabokat. Ne sajnáljuk! :) (Maradt 2 szelet sajtom, azokat felcsíkoztam és a töltelékek tetejét lezártam velük.)
Azokba a vágásokba, amik keresztben futnak, 1-1 késhegy hideg vajat rakunk.
Ha jénaiban sütjük, akkor a tetejével lezárjuk, vagy pedig sütőlemezen sütve alufóliát hajtsunk rá és 210 fokon lefedve sütjük 18-20 percet, majd a tetőt/fóliát eltávolítva további 8-10 percet pirítjuk a tetejét.
Ízlés szerint ketchuppal, mustárral és majonézzel tálaljuk. Forrón kicsit nehéz étel, de sajnos eteti magát, mert kívül ropogós, belül a vajtól és a szalonna zsírjától finom puha, tehát csalós kaja! :)
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »