Sajtos-tökmagos kenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg kenyérliszt
- 1 csapott kk só
- 1 ek olaj
- 4-4,5 dl langyos víz
- 1 cs (7g) szárított élesztő
- 1/2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs (70 g) hántolt pirított tökmag
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a porélesztőt, az olajat és a tökmagot (pár szemet hagyjunk a tetejére a sajt mellé), majd kis adagokban a langyos vizet hozzáadva puha kelttésztát készítünk.
Meleg helyre téve és letakarva 35-40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett felületen ismét átgyúrjuk és kenyeret formálunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy lemezre tesszük, megkenjük felvert tojással, megszórjuk tökmaggal és reszelt sajttal, majd amíg felmelegszik a sütő 200 fokra, azalatt kicsit pihentetjük, kelesztjük a kenyeret.
A 200 fokos sütőbe betesszük és kb 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









