Sajtos-tökmagos kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg kenyérliszt
- 1 csapott kk só
- 1 ek olaj
- 4-4,5 dl langyos víz
- 1 cs (7g) szárított élesztő
- 1/2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs (70 g) hántolt pirított tökmag
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a porélesztőt, az olajat és a tökmagot (pár szemet hagyjunk a tetejére a sajt mellé), majd kis adagokban a langyos vizet hozzáadva puha kelttésztát készítünk.
Meleg helyre téve és letakarva 35-40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett felületen ismét átgyúrjuk és kenyeret formálunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy lemezre tesszük, megkenjük felvert tojással, megszórjuk tökmaggal és reszelt sajttal, majd amíg felmelegszik a sütő 200 fokra, azalatt kicsit pihentetjük, kelesztjük a kenyeret.
A 200 fokos sütőbe betesszük és kb 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »