Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-tökmagos kenyér recept

Sajtos-tökmagos kenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg kenyérliszt
    • 1 csapott kk só
    • 1 ek olaj
    • 4-4,5 dl langyos víz
    • 1 cs (7g) szárított élesztő
    • 1/2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs (70 g) hántolt pirított tökmag
    • 10 dkg sajt

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a porélesztőt, az olajat és a tökmagot (pár szemet hagyjunk a tetejére a sajt mellé), majd kis adagokban a langyos vizet hozzáadva puha kelttésztát készítünk.

    Meleg helyre téve és letakarva 35-40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

    Ezután lisztezett felületen ismét átgyúrjuk és kenyeret formálunk belőle.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy lemezre tesszük, megkenjük felvert tojással, megszórjuk tökmaggal és reszelt sajttal, majd amíg felmelegszik a sütő 200 fokra, azalatt kicsit pihentetjük, kelesztjük a kenyeret.

    A 200 fokos sütőbe betesszük és kb 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá