Sajtos-tökmagos kenyér

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos-tökmagos kenyér

Hozzávalók:

  • 80 dkg kenyérliszt
  • 1 csapott kk só
  • 1 ek olaj
  • 4-4,5 dl langyos víz
  • 1 cs (7g) szárított élesztő
  • 1/2 tojás
  • 1 cs (70 g) hántolt pirított tökmag
  • 10 dkg sajt

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a porélesztőt, az olajat és a tökmagot (pár szemet hagyjunk a tetejére a sajt mellé), majd kis adagokban a langyos vizet hozzáadva puha kelttésztát készítünk.

Meleg helyre téve és letakarva 35-40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

Ezután lisztezett felületen ismét átgyúrjuk és kenyeret formálunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy lemezre tesszük, megkenjük felvert tojással, megszórjuk tökmaggal és reszelt sajttal, majd amíg felmelegszik a sütő 200 fokra, azalatt kicsit pihentetjük, kelesztjük a kenyeret.

A 200 fokos sütőbe betesszük és kb 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük!

Jó étvágyat kívánok!