Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt paradicsomos cipó recept

Aszalt paradicsomos cipó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 4 dl langyos víz
    • 50 dkg liszt (lehet fehér és teljes kiőrlésű liszt keveréke!) + liszt a nyújtáshoz
    • 1 evőkanál só
    • ízlés szerint oregánó, bazsalikom
    • 10 dkg aszalt paradicsom

    Elkészítése:

    Egy tálba morzsolom az élesztőt, majd hozzá adok fél dl langyos vizet. Beleszitálom a lisztet és hozzáadom a maradék vizet, sót, fűszereket. Fakanállal elkeverem, hogy egynemű masszát kapjunk. Tiszta konyharuhával letakarom, majd 12 órát szobahőmérsékleten kelesztem.

    Vastagon lisztezett deszkára borítom (nem kell megijedni, ha nagyon ragad a tészta), hozzáadom a feldarabolt aszalt paradicsomot és összegyúrom.

    Rúddá formálom és megcsavarom a tésztát, majd így teszem a sütőpapírral bélelt kenyér vagy püspökkenyér formába.

    200 fokra előmelegített sütőbe tolom kb 45 percre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá