Aszalt paradicsomos cipó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 4 dl langyos víz
  • 50 dkg liszt (lehet fehér és teljes kiőrlésű liszt keveréke!) + liszt a nyújtáshoz
  • 1 evőkanál só
  • ízlés szerint oregánó, bazsalikom
  • 10 dkg aszalt paradicsom

Elkészítése:

Egy tálba morzsolom az élesztőt, majd hozzá adok fél dl langyos vizet. Beleszitálom a lisztet és hozzáadom a maradék vizet, sót, fűszereket. Fakanállal elkeverem, hogy egynemű masszát kapjunk. Tiszta konyharuhával letakarom, majd 12 órát szobahőmérsékleten kelesztem.

Vastagon lisztezett deszkára borítom (nem kell megijedni, ha nagyon ragad a tészta), hozzáadom a feldarabolt aszalt paradicsomot és összegyúrom.

Rúddá formálom és megcsavarom a tésztát, majd így teszem a sütőpapírral bélelt kenyér vagy püspökkenyér formába.

200 fokra előmelegített sütőbe tolom kb 45 percre.