Házi kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 1 ek só
- 2 ek olaj
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 tk cukor az élesztőhöz
- 2,5-3 dl langyos víz
Elkészítése:
A lisztet a sóval elkeverjük.
1,5 dl langyos, cukros vízben felfutattjuk az élesztőt. Ha feljött, az olajjal együtt a liszthez adjuk és a maradék langyos vízzel kidagasztjuk, hogy az edény faláról leváljon és szép sima tésztát kapjunk, majd duplájára kelesztjük letakarva.
Ha megkelt a tészta, akkor átgyúrjuk, megformázzuk, jénaiba tesszük és még 20 percig pihentetjük.
Bevagdossuk, lespricceljük vízzel és 200 fokon fedővel letakarva sütjük 20 percig, majd fedő nélkül még 20 percig.
Ha megsült, még melegen lespricceljük vízzel és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »