Házi kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 20 g élesztő
- 250 ml meleg víz
- 1 kk só
- csiptnyi cukor
- 1/2 kk köménymag
- 1/2 kk őrölt kömény
- 1 ek ecet
Elkészítése:
Az átszitált liszthez hozzáadjuk az élesztőt és vizet, majd pár percig hagyjuk “dolgozni”, kelni.
Ezután hozzáadjuk a köménymagokat, ecetet és a sót. Összedolgozzuk, majd legalább egy órát hagyjuk meleg helyen kelni.
Ezután lisztezett felületen kenyér alakúra formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 20 percig még pihentetjük.
Végül megkenjük egy kis sós vízzel és bevágjuk, hogy ne repedezzen meg sütés közben.
220-250 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Ezután lejjebb vesszük a sütési fokot 180 fokra, a kenyeret megkenjük újra vízzel és további kb 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »