Házi kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 20 g élesztő
- 250 ml meleg víz
- 1 kk só
- csiptnyi cukor
- 1/2 kk köménymag
- 1/2 kk őrölt kömény
- 1 ek ecet
Elkészítése:
Az átszitált liszthez hozzáadjuk az élesztőt és vizet, majd pár percig hagyjuk “dolgozni”, kelni.
Ezután hozzáadjuk a köménymagokat, ecetet és a sót. Összedolgozzuk, majd legalább egy órát hagyjuk meleg helyen kelni.
Ezután lisztezett felületen kenyér alakúra formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 20 percig még pihentetjük.
Végül megkenjük egy kis sós vízzel és bevágjuk, hogy ne repedezzen meg sütés közben.
220-250 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Ezután lejjebb vesszük a sütési fokot 180 fokra, a kenyeret megkenjük újra vízzel és további kb 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »