Házi kenyér recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 20 g élesztő
- 250 ml meleg víz
- 1 kk só
- csiptnyi cukor
- 1/2 kk köménymag
- 1/2 kk őrölt kömény
- 1 ek ecet
Elkészítése:
Az átszitált liszthez hozzáadjuk az élesztőt és vizet, majd pár percig hagyjuk “dolgozni”, kelni.
Ezután hozzáadjuk a köménymagokat, ecetet és a sót. Összedolgozzuk, majd legalább egy órát hagyjuk meleg helyen kelni.
Ezután lisztezett felületen kenyér alakúra formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 20 percig még pihentetjük.
Végül megkenjük egy kis sós vízzel és bevágjuk, hogy ne repedezzen meg sütés közben.
220-250 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Ezután lejjebb vesszük a sütési fokot 180 fokra, a kenyeret megkenjük újra vízzel és további kb 30 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.