Hamis túrós rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tasak sütőpor
- kb 80 ml tej
Továbbá:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1/2 liter tej
- 1 vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2 ek tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojásokat és kb. 80 ml tejet és egy jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle, ami később 2 kis cipóra osztunk.
Jó vékonyra kinyújtjuk a cipókat, majd hagyjuk szikkadni, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelék elkészítése:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egy rövid ideig állni hagyjuk.
A kinyújtott tésztánkat olvasztott, meleg vajjal megkenjük, majd még vékonyabbra nyújtjuk a vajas tésztát.
Újból lekenjük vajjal, rákenjük a töltelék felét, majd feltekerjük, mint a bejglit.
A másik tésztával ugyanígy járunk el.
Egy tepsit vajjal kikenünk, majd rátesszük a tekercseket. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, majd leöntjük őket a vaníliás cukorral elkevert tejjel.
180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük amíg a tejet teljesen fel nem szívja.
Sütés közben fóliát teszünk a tekercsekre, hogy ne égjenek meg.
Melegen, porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
A sütési idő majdnem másfél óra volt, alsó-felső sütésen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »