Hamis túrós rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tasak sütőpor
- kb 80 ml tej
Továbbá:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1/2 liter tej
- 1 vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2 ek tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojásokat és kb. 80 ml tejet és egy jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle, ami később 2 kis cipóra osztunk.
Jó vékonyra kinyújtjuk a cipókat, majd hagyjuk szikkadni, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelék elkészítése:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egy rövid ideig állni hagyjuk.
A kinyújtott tésztánkat olvasztott, meleg vajjal megkenjük, majd még vékonyabbra nyújtjuk a vajas tésztát.
Újból lekenjük vajjal, rákenjük a töltelék felét, majd feltekerjük, mint a bejglit.
A másik tésztával ugyanígy járunk el.
Egy tepsit vajjal kikenünk, majd rátesszük a tekercseket. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, majd leöntjük őket a vaníliás cukorral elkevert tejjel.
180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük amíg a tejet teljesen fel nem szívja.
Sütés közben fóliát teszünk a tekercsekre, hogy ne égjenek meg.
Melegen, porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
A sütési idő majdnem másfél óra volt, alsó-felső sütésen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »