Hájas tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg háj darálva
- 75 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál 10 %-os ecet
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál cukor
- langyos, sós víz (1 liter vízhez 1 lapos evőkanál só) amennyit felvesz
Elkészítése:
A lisztből 25 dkg-ot elveszünk és összegyúrjuk a hájjal, majd 5 egyenlő részre osztjuk.
A maradék 50 dkg-hoz zohháadjuk a tojássárgákat, a cukort, tejfölt, ecetet és annyi vizet, hogy rétestésza állagú legyen a tészta és jól kidolgozzuk.
A kész tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd rákennünk 1 rész hájat és összehajtjuk (alulról ráhajuk, felülről ráhajtjuk, majd jobbról is és balról is, mindig ebben a sorradnben), majd letakarva 30 percg pihentetük.
Ha letelt a fél óra, újra kinyújtjuk és megismételjük az előző lépést. Ezután még háromszor hajtogatjuk.
Ha meghatogattuk, akkor készíthetünk belőle lekváros vagy diós papucsot, vagy sós sütit esetleg krémes lapot is.
200 fokos sütőben szép pirosra sütjük a kész sütiket.
Ha nem használjuk fel az egészet, akkor lefagyasztva tárolható, amíg nem készítünk belőle újabb finomságot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »