Hájas tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg háj darálva
- 75 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál 10 %-os ecet
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál cukor
- langyos, sós víz (1 liter vízhez 1 lapos evőkanál só) amennyit felvesz
Elkészítése:
A lisztből 25 dkg-ot elveszünk és összegyúrjuk a hájjal, majd 5 egyenlő részre osztjuk.
A maradék 50 dkg-hoz zohháadjuk a tojássárgákat, a cukort, tejfölt, ecetet és annyi vizet, hogy rétestésza állagú legyen a tészta és jól kidolgozzuk.
A kész tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd rákennünk 1 rész hájat és összehajtjuk (alulról ráhajuk, felülről ráhajtjuk, majd jobbról is és balról is, mindig ebben a sorradnben), majd letakarva 30 percg pihentetük.
Ha letelt a fél óra, újra kinyújtjuk és megismételjük az előző lépést. Ezután még háromszor hajtogatjuk.
Ha meghatogattuk, akkor készíthetünk belőle lekváros vagy diós papucsot, vagy sós sütit esetleg krémes lapot is.
200 fokos sütőben szép pirosra sütjük a kész sütiket.
Ha nem használjuk fel az egészet, akkor lefagyasztva tárolható, amíg nem készítünk belőle újabb finomságot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »