Hájas tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg háj darálva
- 75 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál 10 %-os ecet
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál cukor
- langyos, sós víz (1 liter vízhez 1 lapos evőkanál só) amennyit felvesz
Elkészítése:
A lisztből 25 dkg-ot elveszünk és összegyúrjuk a hájjal, majd 5 egyenlő részre osztjuk.
A maradék 50 dkg-hoz zohháadjuk a tojássárgákat, a cukort, tejfölt, ecetet és annyi vizet, hogy rétestésza állagú legyen a tészta és jól kidolgozzuk.
A kész tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd rákennünk 1 rész hájat és összehajtjuk (alulról ráhajuk, felülről ráhajtjuk, majd jobbról is és balról is, mindig ebben a sorradnben), majd letakarva 30 percg pihentetük.
Ha letelt a fél óra, újra kinyújtjuk és megismételjük az előző lépést. Ezután még háromszor hajtogatjuk.
Ha meghatogattuk, akkor készíthetünk belőle lekváros vagy diós papucsot, vagy sós sütit esetleg krémes lapot is.
200 fokos sütőben szép pirosra sütjük a kész sütiket.
Ha nem használjuk fel az egészet, akkor lefagyasztva tárolható, amíg nem készítünk belőle újabb finomságot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »