Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztből 25 dkg-ot elveszünk és összegyúrjuk a hájjal, majd 5 egyenlő részre osztjuk.
A maradék 50 dkg-hoz zohháadjuk a tojássárgákat, a cukort, tejfölt, ecetet és annyi vizet, hogy rétestésza állagú legyen a tészta és jól kidolgozzuk.
A kész tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd rákennünk 1 rész hájat és összehajtjuk (alulról ráhajuk, felülről ráhajtjuk, majd jobbról is és balról is, mindig ebben a sorradnben), majd letakarva 30 percg pihentetük.
Ha letelt a fél óra, újra kinyújtjuk és megismételjük az előző lépést. Ezután még háromszor hajtogatjuk.
Ha meghatogattuk, akkor készíthetünk belőle lekváros vagy diós papucsot, vagy sós sütit esetleg krémes lapot is.
200 fokos sütőben szép pirosra sütjük a kész sütiket.
Ha nem használjuk fel az egészet, akkor lefagyasztva tárolható, amíg nem készítünk belőle újabb finomságot.