Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos, rakott zsemle recept

Habos, rakott zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 zsemle
    • 8 dkg vaj
    • 2-3 dl szilvalekvár
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 7 dl tej
    • 1 teáskanál őrölt fahéj

    A tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 dkg kristálycukor
    • 1 evőkanál szilvalekvár

    A hőálló tál kikenéséhez:

    • margarin

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük.

    A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a tejet, és az olvasztott margarint is belekeverjük. Ebbe a masszába belefogatjuk a zsemleszeleteket, de ne áztassuk el!

    Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, majd leteszünk az aljába egy sor áztatott zsemlét, majd megszórjuk fahéjas porcukorral. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a zsemle. Ha a tejes keverékből marad, azt ráöntjük a tetejére.

    180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a habot. Esetleg egy villával cifrázhatjuk a tetejét. Visszatoljuk a sütőbe kb 10 percre, vagyis amíg a hab meg nem szilárdul és színt kap.

    A “süti” egy raguleves mellé második fogásként kitűnően megállja a helyét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá