Tejbegrízes túrógombóc recept

Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 10 dkg búzadara
- 6 dkg cukor
- 50 dkg túró
A morzsához:
- kb. 5 dkg zsemlemorzsa
- 2-3 evőkanál olaj
Opcionális:
- apróbb szemű eper
- vaníliás tejföl
- porcukor
Elkészítése:
A tejet egy kisebb lábasban feltesszük melegedni, majd mikor már forr, akkor takarékra vesszük a lángot és folyamatos kevergetés közben hozzászórjuk a grízt és a cukrot, majd pár perc alatt sűrűre főzzük.
Amíg hűl a tejbegríz, elkészítjük a morzsát a szokásos módon: forró olajon, lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett arany barnára pirítjuk.
Ha a tejbegrízünk meghűlt, akkor hozzágyúrjuk a túrót, és vizes kézzel gombócokat formázunk, amikbe vagy belegyúrunk egy-egy szem epret, vagy nem.
Morzsába hempergetjük, majd vaníliás tejföllel nyakon öntve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »