Tejbegrízes túrógombóc recept
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 10 dkg búzadara
- 6 dkg cukor
- 50 dkg túró
A morzsához:
- kb. 5 dkg zsemlemorzsa
- 2-3 evőkanál olaj
Opcionális:
- apróbb szemű eper
- vaníliás tejföl
- porcukor
Elkészítése:
A tejet egy kisebb lábasban feltesszük melegedni, majd mikor már forr, akkor takarékra vesszük a lángot és folyamatos kevergetés közben hozzászórjuk a grízt és a cukrot, majd pár perc alatt sűrűre főzzük.
Amíg hűl a tejbegríz, elkészítjük a morzsát a szokásos módon: forró olajon, lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett arany barnára pirítjuk.
Ha a tejbegrízünk meghűlt, akkor hozzágyúrjuk a túrót, és vizes kézzel gombócokat formázunk, amikbe vagy belegyúrunk egy-egy szem epret, vagy nem.
Morzsába hempergetjük, majd vaníliás tejföllel nyakon öntve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










