Epres kölesgombóc recept

Hozzávalók:
- 25 dkg köles
- 25 dkg kukoricadara
- 5 dkg eritrit
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
- 4 ek kókuszreszelék
- 20 szem (apró) eper
- a forgatáshoz kókuszreszelék
Elkészítése:
A kölest és a kukoricadarát háromszoros mennyiségű vízben, külön-külön megfőzzük.
Mikor kihűlt, összekeverjük a két masszát és hozzáadjuk a kókuszreszeléket is.
Gombócokat formálunk belőlük és a közepükbe egy-egy eperszemet rejtünk el. Kókuszreszelékben megforgatjuk, tálaljuk.
Kínálhatunk hozzá tejfölt és nyírfaporcukrot.
Tipp:
Az eper bármilyen más gyümölcsre, vagy akár keményebb lekvárra, mogyorókrémre is cserélhető! Tartalmas leves után, laktató főétel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »