Epres kölesgombóc recept

Hozzávalók:
- 25 dkg köles
- 25 dkg kukoricadara
- 5 dkg eritrit
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
- 4 ek kókuszreszelék
- 20 szem (apró) eper
- a forgatáshoz kókuszreszelék
Elkészítése:
A kölest és a kukoricadarát háromszoros mennyiségű vízben, külön-külön megfőzzük.
Mikor kihűlt, összekeverjük a két masszát és hozzáadjuk a kókuszreszeléket is.
Gombócokat formálunk belőlük és a közepükbe egy-egy eperszemet rejtünk el. Kókuszreszelékben megforgatjuk, tálaljuk.
Kínálhatunk hozzá tejfölt és nyírfaporcukrot.
Tipp:
Az eper bármilyen más gyümölcsre, vagy akár keményebb lekvárra, mogyorókrémre is cserélhető! Tartalmas leves után, laktató főétel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »