Epres kölesgombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg köles
  • 25 dkg kukoricadara
  • 5 dkg eritrit
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 20 szem (apró) eper
  • a forgatáshoz kókuszreszelék

Elkészítése:

A kölest és a kukoricadarát háromszoros mennyiségű vízben, külön-külön megfőzzük.

Mikor kihűlt, összekeverjük a két masszát és hozzáadjuk a kókuszreszeléket is.

Gombócokat formálunk belőlük és a közepükbe egy-egy eperszemet rejtünk el. Kókuszreszelékben megforgatjuk, tálaljuk.

Kínálhatunk hozzá tejfölt és nyírfaporcukrot.

Tipp:

Az eper bármilyen más gyümölcsre, vagy akár keményebb lekvárra, mogyorókrémre is cserélhető! Tartalmas leves után, laktató főétel.