Gömbbukta négyféle töltelékkel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 10 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Töltelékhez:
- 5 dkg mák ledarálva 2 dkg cukorral és áfonyalekvár
- 5 dkg dió ledarálva 2 dkg cukorral és baracklekvár
- 5 dkg áfonya és áfonyalekvár
- cukrozott kakaópor és süthető csokicsepp
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
A liszteket átszitáltjuk, majd a többi hozzávalóval együtt puha tésztává dagasztjuk.
Kelesztőtálban, letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát munkalapra fordítva átgyúrjuk, majd 16 gombócot formálunk a tésztából és 20 percig pihentetjük.
A gombócokat kicsit kilapítva megtöltjük a fenti töltelékkel: lekvárral megkenjük, majd rákerül a töltelék, 4-4-4-4 egyforma készült. Újra gombóccá formáljuk a tésztákat.
Zsiradékkal kikent sütőtálba sorakoztatjuk a gombócokat és még 20 percet kelesztetjük, majd tojással lekenjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.