Gömbbukta négyféle töltelékkel recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 10 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Töltelékhez:
- 5 dkg mák ledarálva 2 dkg cukorral és áfonyalekvár
- 5 dkg dió ledarálva 2 dkg cukorral és baracklekvár
- 5 dkg áfonya és áfonyalekvár
- cukrozott kakaópor és süthető csokicsepp
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
A liszteket átszitáltjuk, majd a többi hozzávalóval együtt puha tésztává dagasztjuk.
Kelesztőtálban, letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát munkalapra fordítva átgyúrjuk, majd 16 gombócot formálunk a tésztából és 20 percig pihentetjük.
A gombócokat kicsit kilapítva megtöltjük a fenti töltelékkel: lekvárral megkenjük, majd rákerül a töltelék, 4-4-4-4 egyforma készült. Újra gombóccá formáljuk a tésztákat.
Zsiradékkal kikent sütőtálba sorakoztatjuk a gombócokat és még 20 percet kelesztetjük, majd tojással lekenjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »