Gömbbukta négyféle töltelékkel recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 10 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Töltelékhez:
- 5 dkg mák ledarálva 2 dkg cukorral és áfonyalekvár
- 5 dkg dió ledarálva 2 dkg cukorral és baracklekvár
- 5 dkg áfonya és áfonyalekvár
- cukrozott kakaópor és süthető csokicsepp
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
A liszteket átszitáltjuk, majd a többi hozzávalóval együtt puha tésztává dagasztjuk.
Kelesztőtálban, letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát munkalapra fordítva átgyúrjuk, majd 16 gombócot formálunk a tésztából és 20 percig pihentetjük.
A gombócokat kicsit kilapítva megtöltjük a fenti töltelékkel: lekvárral megkenjük, majd rákerül a töltelék, 4-4-4-4 egyforma készült. Újra gombóccá formáljuk a tésztákat.
Zsiradékkal kikent sütőtálba sorakoztatjuk a gombócokat és még 20 percet kelesztetjük, majd tojással lekenjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









