Gömbbukta négyféle töltelékkel recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 10 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Töltelékhez:
- 5 dkg mák ledarálva 2 dkg cukorral és áfonyalekvár
- 5 dkg dió ledarálva 2 dkg cukorral és baracklekvár
- 5 dkg áfonya és áfonyalekvár
- cukrozott kakaópor és süthető csokicsepp
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
A liszteket átszitáltjuk, majd a többi hozzávalóval együtt puha tésztává dagasztjuk.
Kelesztőtálban, letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát munkalapra fordítva átgyúrjuk, majd 16 gombócot formálunk a tésztából és 20 percig pihentetjük.
A gombócokat kicsit kilapítva megtöltjük a fenti töltelékkel: lekvárral megkenjük, majd rákerül a töltelék, 4-4-4-4 egyforma készült. Újra gombóccá formáljuk a tésztákat.
Zsiradékkal kikent sütőtálba sorakoztatjuk a gombócokat és még 20 percet kelesztetjük, majd tojással lekenjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »