Gesztenyés túrógombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 12 dkg búzadara
- 5 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg vaj
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 21 dkg gesztenyemassza
- csipet só
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját összekeverjük a túróval, a porcukorral és a búzadarával, majd 2 órára hűtőbe tesszük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük a túrós masszához.
A gesztenyepüréből kis gombócokat formálunk. A túrós masszából ellapítunk egy gombócnyit a kezünkben, beletesszük a gesztenyepürét és így formázunk belőle egy gombócot.
Forrásban lévő, enyhén sós vízben kb 8 perc alatt kifőzzük a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére, még néhány percig főzzük.
Vajon pirított zsemlemorzsába forgatjuk a kész gombócokat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »