Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés túrógombóc recept

Gesztenyés túrógombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 12 dkg búzadara
    • 5 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg vaj
    • 6 dkg zsemlemorzsa
    • 21 dkg gesztenyemassza
    • csipet só

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját összekeverjük a túróval, a porcukorral és a búzadarával, majd 2 órára hűtőbe tesszük.

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük a túrós masszához.

    A gesztenyepüréből kis gombócokat formálunk. A túrós masszából ellapítunk egy gombócnyit a kezünkben, beletesszük a gesztenyepürét és így formázunk belőle egy gombócot.

    Forrásban lévő, enyhén sós vízben kb 8 perc alatt kifőzzük a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére, még néhány percig főzzük.

    Vajon pirított zsemlemorzsába forgatjuk a kész gombócokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá