Gesztenyés túrógombóc recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 12 dkg búzadara
- 5 dkg porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg vaj
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 21 dkg gesztenyemassza
- csipet só
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját összekeverjük a túróval, a porcukorral és a búzadarával, majd 2 órára hűtőbe tesszük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük a túrós masszához.
A gesztenyepüréből kis gombócokat formálunk. A túrós masszából ellapítunk egy gombócnyit a kezünkben, beletesszük a gesztenyepürét és így formázunk belőle egy gombócot.
Forrásban lévő, enyhén sós vízben kb 8 perc alatt kifőzzük a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére, még néhány percig főzzük.
Vajon pirított zsemlemorzsába forgatjuk a kész gombócokat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.