Gesztenyés túrógombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenyés túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 12 dkg búzadara
  • 5 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 21 dkg gesztenyemassza
  • csipet só

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját összekeverjük a túróval, a porcukorral és a búzadarával, majd 2 órára hűtőbe tesszük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük a túrós masszához.

A gesztenyepüréből kis gombócokat formálunk. A túrós masszából ellapítunk egy gombócnyit a kezünkben, beletesszük a gesztenyepürét és így formázunk belőle egy gombócot.

Forrásban lévő, enyhén sós vízben kb 8 perc alatt kifőzzük a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére, még néhány percig főzzük.

Vajon pirított zsemlemorzsába forgatjuk a kész gombócokat.