Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-csokis babka recept

Gesztenyés-csokis babka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 3 dkg friss élesztő
    • 1 mk só
    • 3 ek porcukor
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kb 2 dl langyos tej

    Gesztenyés töltelék:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 2-3 ek tejszín
    • 2 ek rum

    Csokoládés töltelék:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg lágy vaj
    • 2 ek porcukor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 narancs reszelt héja

    Szirup:

    • 2 ek cukor
    • fél narancs leve
    • 50 ml víz

    Elkészítése:

    A tésztához 1 dl tejet 1 tk cukorral meglangyosítunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, azután a közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és a vajat, majd elkezdjük összeállítani, kis adagokban hozzáöntve a tejet.

    Az egészet lágy tésztává dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

    A kiengedett gesztenyét krumplinyomón áttörjük, majd krémesre keverjük a rummal és a tejszínnel.

    A csokoládés töltelékhez a vajat összekeverjük a porcukorral és a kakaóporral. A csokoládét apró darabokra vágjuk.

    A megkelt tésztát kétfelé osztjuk, majd enyhén lisztezett deszkán mindkét részt kb 30*40 cm-es nagyságúra nyújtjuk.

    Az egyik tésztarészre rákenjük a gesztenyemasszát, azután a hosszabbik oldala mentén feltekerjük, mint a bejglit. A másik tésztarészre rákenjük a vajas kakaós krémet, rászórjuk a csokidarabkákat és ráreszeljük a narancshéjat, ezt is feltekerjük.

    5. A két rúd közepét, úgy 3/4-ed részig egy éles késsel bevágjuk, majd a két rudat egymás mellé tesszük, a végét összecsípjük és összefonjuk úgy, hogy a vágott rész mindig felül legyen. A fonat két végét a tészta alá hajtjuk és egy sütőpapírral bélelt formába (kb 14*30 cm) helyezzük.

    Letakarva 30 percig kelesztjük, majd 180 °C-on kb 30 perc alatt megsütjük.

    A narancslevét a cukorral és a vízzel szirupos állagúra forraljuk, majd a kalácsot a sütőből kivéve, azonnal meglocsoljuk vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá