Gesztenyés csiga recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipetnyi só
Töltelék:
- 50 dkg gesztenyepüré (fagyasztott)
- 5 dkg margarin (olvasztott)
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 dl tej
Elkészítése:
Először langyosítsuk meg a tejet, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk meg egy kevés liszttel, takarjuk le, majd hagyjuk felfutni.
Az átszitált lisztet keverjük össze a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgáját, az olvasztott margarint, végül a felfutott élesztőt. Kezdjük el dagasztani, egészen addig, amíg elválik az edény falától és a felülete szép sima nem lesz, majd formázzunk belőle cipót.
Egy (kelesztő) edényt enyhén lisztezzünk ki, tegyük bele a cipócskánkat, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Miután a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki minél vékonyabbra és téglalap alakúra. Kenjük meg az olvasztott margarinnal, oszlassuk el rajta az előzőleg kiolvasztott gesztenyepürét, majd a hosszabbik oldalánál kezdve szorosan tekerjük fel és vágjuk kb 2 cm-es darabokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és rakosgassuk rá a tekercseket. Takarjuk le és hagyjuk még kelni, amíg a sütő felmelegszik 180 fokra.
Mielőtt betesszük a sütőbe, kenjük meg a tekercseket a tojásos keverékkel, majd süssük kb 15-20 percig.