Gesztenyés csiga recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipetnyi só
Töltelék:
- 50 dkg gesztenyepüré (fagyasztott)
- 5 dkg margarin (olvasztott)
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 dl tej
Elkészítése:
Először langyosítsuk meg a tejet, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk meg egy kevés liszttel, takarjuk le, majd hagyjuk felfutni.
Az átszitált lisztet keverjük össze a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgáját, az olvasztott margarint, végül a felfutott élesztőt. Kezdjük el dagasztani, egészen addig, amíg elválik az edény falától és a felülete szép sima nem lesz, majd formázzunk belőle cipót.
Egy (kelesztő) edényt enyhén lisztezzünk ki, tegyük bele a cipócskánkat, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Miután a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki minél vékonyabbra és téglalap alakúra. Kenjük meg az olvasztott margarinnal, oszlassuk el rajta az előzőleg kiolvasztott gesztenyepürét, majd a hosszabbik oldalánál kezdve szorosan tekerjük fel és vágjuk kb 2 cm-es darabokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és rakosgassuk rá a tekercseket. Takarjuk le és hagyjuk még kelni, amíg a sütő felmelegszik 180 fokra.
Mielőtt betesszük a sütőbe, kenjük meg a tekercseket a tojásos keverékkel, majd süssük kb 15-20 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »