Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia briós recept

Francia briós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g finomliszt
    • 50 g porcukor
    • 50 g vaj
    • 30 g élesztő (friss)
    • 6 g só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 220 ml 2,8%-os tej
    • 6 g vaníliás cukor
    • 1 citrom héja

    A kenéshez:

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és vajazzunk, lisztezzünk ki 8 db kerámia tálkát.

    Állítsuk össze a tésztát. Arra vigyázzunk, hogy az élesztő ne érjen közvetlenül a sóhoz vagy cukorhoz. A tésztát gyúrjuk össze. Sima, egynemű tésztát kell kapnunk.

    30 percig letakarva, meleg helyen pihentetjük.

    A megkelt tésztát gyúrjuk henger alakúvá és osszuk 10 egyenlő részre. Gömbölyítsük a darabokat. 8 db golyócskát tegyünk a formákba, majd takarjuk le és pihentessük újabb 30 percig.

    A maradék 2 gombócból gyúrjunk hengert és osszuk el mindkettőt 4-4 egyenlő részre. Ezeket is gömbölyítsük ki, majd takarjuk le és pihentessük.

    Ha a formába tett tészták eleget pihentek, vegyük elő a 8 db kicsi tésztagolyót és formázzunk belőlük hosszú szárú cseppeket.

    Mártsuk lisztbe mutatóujjunkat, majd a formába tett tészták közepébe fúrjunk mély, széles lyukakat. Ebbe helyezzük a csepp alakú tésztát és ujjal nyomkodjuk a lyukakba.

    Újabb 30 perc pihenő jön letakarva.

    Ha kellően megkeltek a briósok, tojással lekenjük, ollóval 3 helyen becsipkedjük a peremüket. Az előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    3x kell keleszteni 30-30 percig

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá