Hozzávalók:
A kenéshez:
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és vajazzunk, lisztezzünk ki 8 db kerámia tálkát.
Állítsuk össze a tésztát. Arra vigyázzunk, hogy az élesztő ne érjen közvetlenül a sóhoz vagy cukorhoz. A tésztát gyúrjuk össze. Sima, egynemű tésztát kell kapnunk.
30 percig letakarva, meleg helyen pihentetjük.
A megkelt tésztát gyúrjuk henger alakúvá és osszuk 10 egyenlő részre. Gömbölyítsük a darabokat. 8 db golyócskát tegyünk a formákba, majd takarjuk le és pihentessük újabb 30 percig.
A maradék 2 gombócból gyúrjunk hengert és osszuk el mindkettőt 4-4 egyenlő részre. Ezeket is gömbölyítsük ki, majd takarjuk le és pihentessük.
Ha a formába tett tészták eleget pihentek, vegyük elő a 8 db kicsi tésztagolyót és formázzunk belőlük hosszú szárú cseppeket.
Mártsuk lisztbe mutatóujjunkat, majd a formába tett tészták közepébe fúrjunk mély, széles lyukakat. Ebbe helyezzük a csepp alakú tésztát és ujjal nyomkodjuk a lyukakba.
Újabb 30 perc pihenő jön letakarva.
Ha kellően megkeltek a briósok, tojással lekenjük, ollóval 3 helyen becsipkedjük a peremüket. Az előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
3x kell keleszteni 30-30 percig