Fonott kalács recept

Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejhez adjuk és a lisztes cukorból elveszünk egy kanálnyit, amit belekeverünk. Félretesszük meleg helyre és hagyjuk felfutni.
Addig a lisztbe csipet sót szórunk, majd a tojássárgákat beletesszük, a felfutott tejes élesztővel együtt. Robotgép segítségével kezdjük el dagasztani és lassanként, a dagasztás végéig, adagoolva adjuk hozzá a langyos vajat.
Körülbelül 8-10 perc mire elérjük a kellő állagot. Akkor jó, amikor már nem ragad, puha és teljesen egynemű. Picit gyúrjuk át sima felületen, majd fedjük le és hagyjuk a duplájára kelni.
Osszuk a megkelt tésztát egyenlő részekre és fonjuk be ízlés szerint. Be is vonhatjuk szezámmaggal. Kenjük le felvert tojással a sima részeket, majd száradás után mégegyszer.
Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük. Fogyasszuk édes, akár sós feltétekkel.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »