Fonott kalács recept

Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejhez adjuk és a lisztes cukorból elveszünk egy kanálnyit, amit belekeverünk. Félretesszük meleg helyre és hagyjuk felfutni.
Addig a lisztbe csipet sót szórunk, majd a tojássárgákat beletesszük, a felfutott tejes élesztővel együtt. Robotgép segítségével kezdjük el dagasztani és lassanként, a dagasztás végéig, adagoolva adjuk hozzá a langyos vajat.
Körülbelül 8-10 perc mire elérjük a kellő állagot. Akkor jó, amikor már nem ragad, puha és teljesen egynemű. Picit gyúrjuk át sima felületen, majd fedjük le és hagyjuk a duplájára kelni.
Osszuk a megkelt tésztát egyenlő részekre és fonjuk be ízlés szerint. Be is vonhatjuk szezámmaggal. Kenjük le felvert tojással a sima részeket, majd száradás után mégegyszer.
Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük. Fogyasszuk édes, akár sós feltétekkel.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »