Félórás fahéjas csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 2 evőkanál tejföl
- 5 evőkanál kristálycukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 evőkanál puha vaj vagy margarin
- 1 csomag sütőpor (10 g)
- csipet só
Töltelék:
- 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 4 evőkanál kristálycukor
- 3 ek őrölt fahéj (vagy ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokon alul-felül sütéssel.
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet (nem kell felfuttatni) és elkezdjük összegyúrni a tésztát.
Ha ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet. Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
A töltelékhez a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat összekeverjük.
A tésztát kissé lisztezett deszán vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal és rászórjuk a fahéjas tölteléket, majd a maradék vajat ráöntjük. Nem baj, ha nem sikerül egyenletesen.
A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd 1,5-2 ujjnyi széles szeletekre vágjuk.
Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a csigákat egymástól kissé távolabb rátesszük.
Forró sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük. Nem lesznek barnák! Világosak maradnak, de ne ijedjünk meg, nem sületlenek!
Porcukorral megszórva, melegen tálaljuk.