Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Félórás fahéjas csiga recept

Félórás fahéjas csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 2 evőkanál tejföl
    • 5 evőkanál kristálycukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 evőkanál puha vaj vagy margarin
    • 1 csomag sütőpor (10 g)
    • csipet só

    Töltelék:

    • 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 3 ek őrölt fahéj (vagy ízlés szerint)
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 200 fokon alul-felül sütéssel.

    A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet (nem kell felfuttatni) és elkezdjük összegyúrni a tésztát.

    Ha ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet. Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk.

    A töltelékhez a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat összekeverjük.

    A tésztát kissé lisztezett deszán vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal és rászórjuk a fahéjas tölteléket, majd a maradék vajat ráöntjük. Nem baj, ha nem sikerül egyenletesen.

    A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd 1,5-2 ujjnyi széles szeletekre vágjuk.

    Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a csigákat egymástól kissé távolabb rátesszük.

    Forró sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük. Nem lesznek barnák! Világosak maradnak, de ne ijedjünk meg, nem sületlenek!

    Porcukorral megszórva, melegen tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá