Félórás fahéjas csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Félórás fahéjas csiga

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál puha vaj vagy margarin
  • 1 csomag sütőpor (10 g)
  • csipet só

Töltelék:

  • 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 3 ek őrölt fahéj (vagy ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 fokon alul-felül sütéssel.

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet (nem kell felfuttatni) és elkezdjük összegyúrni a tésztát.

Ha ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet. Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk.

A töltelékhez a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat összekeverjük.

A tésztát kissé lisztezett deszán vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal és rászórjuk a fahéjas tölteléket, majd a maradék vajat ráöntjük. Nem baj, ha nem sikerül egyenletesen.

A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd 1,5-2 ujjnyi széles szeletekre vágjuk.

Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a csigákat egymástól kissé távolabb rátesszük.

Forró sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük. Nem lesznek barnák! Világosak maradnak, de ne ijedjünk meg, nem sületlenek!

Porcukorral megszórva, melegen tálaljuk.