Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokon alul-felül sütéssel.
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet (nem kell felfuttatni) és elkezdjük összegyúrni a tésztát.
Ha ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet. Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
A töltelékhez a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat összekeverjük.
A tésztát kissé lisztezett deszán vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal és rászórjuk a fahéjas tölteléket, majd a maradék vajat ráöntjük. Nem baj, ha nem sikerül egyenletesen.
A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd 1,5-2 ujjnyi széles szeletekre vágjuk.
Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a csigákat egymástól kissé távolabb rátesszük.
Forró sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük. Nem lesznek barnák! Világosak maradnak, de ne ijedjünk meg, nem sületlenek!
Porcukorral megszórva, melegen tálaljuk.