Farsangi fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2-2,5 dl langyos tej
- 1 csipet só
- 1 mk cukor
- 5 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 cl pálinka
Sütéshez:
- 6 dl étolaj
Tálaláshoz:
- 1 ek vaníliás porcukor
- 20 dkg baracklekvár
Elkészítése:
Az élesztőt morzsoljuk bele egy kevés langyos tejbe, és 1 mk cukrot rászórva hagyjuk felfutni.
A lisztet keverjük el a sóval, a porcukorral és a pálinkával. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a maradék tejet apránként hozzáadagolva csomómentes, nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk. Az olvasztott, de kihűlt vajjal fényesre dolgozzuk.
Egy tálat olajjal vékonyan kikenünk, és beletesszük a tálat. Lefedve meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen hüvelykujjnyi vastagra nyomkodjuk/nyújtjuk, és nagy kerek szaggatóval fánkokat szaggatunk. 20 percet hagyjuk még pihenni, majd nem túl forró, bő olajban kisütjük úgy, hogy először a lisztes felével tesszük az olajba, majd egy fedővel lefedjük. Ha megsült, átfordítjuk, de ezután már fedő nélkül sütjük.
Egyszerre ne tegyünk sok fánkot az olajba, mert megnőnek, és nem férnek el. Papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat. Porcukorral meghintve, baracklekvárral kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »