Farsangi fánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2-2,5 dl langyos tej
- 1 csipet só
- 1 mk cukor
- 5 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 5 dkg olvasztott vaj
- 2 cl pálinka
Sütéshez:
- 6 dl étolaj
Tálaláshoz:
- 1 ek vaníliás porcukor
- 20 dkg baracklekvár
Elkészítése:
Az élesztőt morzsoljuk bele egy kevés langyos tejbe, és 1 mk cukrot rászórva hagyjuk felfutni.
A lisztet keverjük el a sóval, a porcukorral és a pálinkával. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a maradék tejet apránként hozzáadagolva csomómentes, nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk. Az olvasztott, de kihűlt vajjal fényesre dolgozzuk.
Egy tálat olajjal vékonyan kikenünk, és beletesszük a tálat. Lefedve meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen hüvelykujjnyi vastagra nyomkodjuk/nyújtjuk, és nagy kerek szaggatóval fánkokat szaggatunk. 20 percet hagyjuk még pihenni, majd nem túl forró, bő olajban kisütjük úgy, hogy először a lisztes felével tesszük az olajba, majd egy fedővel lefedjük. Ha megsült, átfordítjuk, de ezután már fedő nélkül sütjük.
Egyszerre ne tegyünk sok fánkot az olajba, mert megnőnek, és nem férnek el. Papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat. Porcukorral meghintve, baracklekvárral kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










