Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Teljes kiőrlésű, töltött berlini fánk recept

Teljes kiőrlésű, töltött berlini fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Fánk:

    • 150 g finomliszt
    • 350 g teljes kiőrlésű búzaliszt
    • 30 g friss élesztő
    • 170 ml tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 40 g cukornak megfelelő édesítő
    • 60 g puha vaj
    • negyed kezeletlen citrom héja
    • csipet só
    • 45 ml rum
    • olaj a sütéshez

    Töltelék:

    • 100 g mascarpone
    • 100 g cukromentes mogyorókrém
    • lekvár, ha nem szeretnénk mogyorókrémeset

    Elkészítése:

    A dagasztótálba mérjük a búza finomlisztet, hozzáadjuk az édesítőt, meglangyosított tejet és belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverjük, majd lefedve pihentetjük kb 30 percig.

    A megkelt kovászhoz hozzáadjuk a maradék lisztet, egész tojásokat, tojássárgákat, csipet sót, puha vajat és elkezdjük összeállítani a tésztát, majd kb 15 percig dagasztjuk.

    A kész tésztát langyos helyen kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát nyújtótáblára tesszük, kissé átgyúrjuk, majd kb 1,5 ujjnyi vatagra nyújtjuk és egy kisebb pohárra vagy pogácsa szagattóval kiszúrjuk.

    A fánkokat letarva kelesztjük kb 30 percig. Közben a leeső részeket újra összegyúrjuk és kiszaggatjuk.

    Az olajat felmelegítjük és a fánkokat megsütjük úgy, hogy az alsó felük került fölülre az olajba. Fedővel letarjuk, majd amikor máe pirosak, akkor levesszük a fedőt és megfordítjuk a fánkokat, majd már fedő nélkül sütjük pirosra.

    Papírtörlőre szedjük és leitatjuk a fánkokról az olajat.

    Amíg hűlnek a fánkok, addig a mascarponét kikeverjük a mogyorókrémmel, vagy ha lekvárosat szeretnénk, akkor azt is átkeverjük, majd habzsákba szedjük és a végén kicsi lyukat vágunk.

    A kihűlt fánkokba egy fakanál nyelével óvatosan lyukat fúrunk, majd a habzsákkal betöltjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá