Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalagos fánk rétesliszttel recept

Szalagos fánk rétesliszttel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg rétesliszt
    • csipet só
    • 2 ek porcukor
    • 3 cl rum
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg élesztő
    • 3 dl langyos tej
    • 4 dkg vaj

    Sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    2 dl tejet meglangyosítunk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

    A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a tojásokat, a maradék tejet és az élesztős tejet is. Ezután beleöntjük a rumot és az olvasztott, de nem meleg vajat és hólyagosra dagasztjuk a tésztát kb 15 perc alatt.

    Kevés liszttel megszórjuk a felületét, letakarjuk és duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát kb 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk és pohárral vagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, majd letakarva még 20-30 percig pihentetjük.

    Közben egy magas falú edényben kb 1 liternyi olajat melegítünk. Fedő alatt sütjük közepes lángon az egyik oldalát aranybarnára pár perc alatt, majd a fedőt levéve, a fánkokat megfordítva a másik oldalát is megsütjük.

    Papírtörlőre szedve leitatjuk a fánokról a felesleges olajat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá