Szalagos fánk rétesliszttel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- csipet só
- 2 ek porcukor
- 3 cl rum
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg élesztő
- 3 dl langyos tej
- 4 dkg vaj
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
2 dl tejet meglangyosítunk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a tojásokat, a maradék tejet és az élesztős tejet is. Ezután beleöntjük a rumot és az olvasztott, de nem meleg vajat és hólyagosra dagasztjuk a tésztát kb 15 perc alatt.
Kevés liszttel megszórjuk a felületét, letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kb 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk és pohárral vagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, majd letakarva még 20-30 percig pihentetjük.
Közben egy magas falú edényben kb 1 liternyi olajat melegítünk. Fedő alatt sütjük közepes lángon az egyik oldalát aranybarnára pár perc alatt, majd a fedőt levéve, a fánkokat megfordítva a másik oldalát is megsütjük.
Papírtörlőre szedve leitatjuk a fánokról a felesleges olajat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »