Hozzávalók:
Sütéshez:
Elkészítése:
2 dl tejet meglangyosítunk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a tojásokat, a maradék tejet és az élesztős tejet is. Ezután beleöntjük a rumot és az olvasztott, de nem meleg vajat és hólyagosra dagasztjuk a tésztát kb 15 perc alatt.
Kevés liszttel megszórjuk a felületét, letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kb 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk és pohárral vagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, majd letakarva még 20-30 percig pihentetjük.
Közben egy magas falú edényben kb 1 liternyi olajat melegítünk. Fedő alatt sütjük közepes lángon az egyik oldalát aranybarnára pár perc alatt, majd a fedőt levéve, a fánkokat megfordítva a másik oldalát is megsütjük.
Papírtörlőre szedve leitatjuk a fánokról a felesleges olajat.