Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Papanasi recept

Papanasi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Fánk:

    • 50 dkg zsíros tehéntúró
    • 10 dkg kristálycukor
    • fél üveg vaníliaaroma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg finomliszt
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 evőkanál citromlé
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • csipetnyi só

    Sütéshez:

    • 5-6 dl olaj

    Tálaláshoz:

    • tejföl (ha valaki szeretne kevés porcukrot keverhet a tejfölbe)
    • áfonya lekvár
    • fahéjas porcukor

    Elkészítése:

    A citromlében elkeverjük a szódabikarbónát. Ne lepődjünk meg, pezsegni fog.

    Egy tálba tesszük a túrót, sót, cukrot, aromát, a tojásokat, és a citrom héját, majd a citromlében elkevert szódabikarbónát is. Robotgéppel jól kikeverjük a masszát.

    Ekkor hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Lágy lesz a massza, kissé ragad, de nem baj, ilyennek kell lennie.

    10 percig pihentetjük a tésztát.

    Lisztezett kézzel a masszából tojásnyi golyókat formázunk. Mindegyik mellé készítünk egy kisebbet is.

    Az olajat felforrósítjuk. Lisztes kézzel a nagyobb golyók közepét ujjal benyomjuk, kissé kitágítjuk a lyukat, majd közepes lángon megsütjük a fánkokat és a golyókat aranybarnára.

    Papírtörlőre szedve leitatjuk róluk az olajat.

    A kész fánkokat meglocsoljuk tejföllel és lekvárral, majd egy kisebb golyót ráteszünk.

    Fahéjas porcukorral még megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá