Képviselőfánk recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg sertészsír
- 15 dkg finomliszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 teáskanál cukor
- csipet só
- 3 dl víz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Krémhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
- 3 dkg finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál zselatin
Habhoz:
- 5 dl habtejszín
- 1 ek cukor
- 1 teáskanál zselatin
Elkészítése:
Egy edényben a vizet, a sót és a cukrot felforraljuk, majd beletesszük a zsírt. Ha teljesen felolvadt akkor a lisztet is hozzáadjuk.
Kevergetjük addig, amíg sima nem lesz és elválik az edény falától.
A tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és kisebb halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. Kellő távolságot kell hagyni, mert megnőnek.
Előmelegített 230 fokon 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 200 fokra és 10-15 percig sütjük.
Ha szép aranyszínűek lettek, a sütőt elzárjuk és az ajtaját résnyire kitámasztjuk 15 percig, hogy a fánkok lassan hűljenek ki, így nem fognak összeesni.
A krém elkészítéséhez a pudingport, a tejjel, a cukorral, liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd ha kicsit hűlt, a keményre vert tojásfehérjét hozzáadjuk és a kb 0,5 dl vízben feloldott zselatint is.
A habhoz a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük és a kb 0,5 dl vízben feloldott zselatint is hozzákeverjük.
A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, majd beletöltjük először a sárga krémet, utána a habot, majd a tetejüket visszatesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »