Képviselőfánk recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg sertészsír
- 15 dkg finomliszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 teáskanál cukor
- csipet só
- 3 dl víz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Krémhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
- 3 dkg finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál zselatin
Habhoz:
- 5 dl habtejszín
- 1 ek cukor
- 1 teáskanál zselatin
Elkészítése:
Egy edényben a vizet, a sót és a cukrot felforraljuk, majd beletesszük a zsírt. Ha teljesen felolvadt akkor a lisztet is hozzáadjuk.
Kevergetjük addig, amíg sima nem lesz és elválik az edény falától.
A tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és kisebb halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. Kellő távolságot kell hagyni, mert megnőnek.
Előmelegített 230 fokon 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 200 fokra és 10-15 percig sütjük.
Ha szép aranyszínűek lettek, a sütőt elzárjuk és az ajtaját résnyire kitámasztjuk 15 percig, hogy a fánkok lassan hűljenek ki, így nem fognak összeesni.
A krém elkészítéséhez a pudingport, a tejjel, a cukorral, liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd ha kicsit hűlt, a keményre vert tojásfehérjét hozzáadjuk és a kb 0,5 dl vízben feloldott zselatint is.
A habhoz a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük és a kb 0,5 dl vízben feloldott zselatint is hozzákeverjük.
A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, majd beletöltjük először a sárga krémet, utána a habot, majd a tetejüket visszatesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »