Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Farsangi rumos fánk recept

Farsangi rumos fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 3 dl tej
    • 2 ek barna cukor (darálva)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek rum
    • 5 dkg vaj
    • csipet só
    • 3 dl napraforgó olaj (sütéshez)

    Elkészítése:

    A lisztet beleszitáljuk egy tálba. A langyos tejben feloldjuk a porcukrot, keveset elveszünk belőle az élesztő felfuttatáshoz.

    Hozzáütjük a tojások sárgáját, a rumot, sót. Habbá verjük a tojásfehérjét, amit lágyan belekeverünk a tésztába az olvasztott vajjal együtt.

    Sima tésztát dagasztunk. Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

    Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és nagyobb szaggatóval kiszaggatjuk.

    Meleg olajban úgy kezdjük a sütést, hogy ami felül volt a deszkán, az kerüljön alulra. Szépen, egyenletesen mindkét oldalát kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.

    Lekvárral tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Mindent hamarabb vegyünk ki a hűtőből. Langyos helyen készítsük a fánkot, langyos liszttel, tojással, tejjel. Friss élesztőből, mert így lehet jó fánkot készíteni! Ebből a mennyiségből 14-15 db lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá