Csöröge fánk recept
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 5 dkg cukor
- 1 kis pohár tejföl (130 g)
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet a tojássárgákkal, cukorral, sóval és a tejföllel levestészta keménységűre összegyúrjuk.
Vékonyra kinyújtjuk és derelyevágóval téglalap alakúra felvágjuk. A közepén kis rést vágunk és az egyik csücskét a nyíláson kifordítjuk.
Forró olajban, fedő alatt kisütjük. Még melegen porcukorral meghintjük. Lekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










