Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokipudingos fánkocskák recept

Csokipudingos fánkocskák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dl tej
    • 5 dkg puha vaj
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 300 ml csokipuding a csomagolásán jelzett elkészítési mód szerint

    Elkészítése:

    A langyos tejben el kell keverni el egy teáskanálnyi cukrot és belemorzsolni az élesztőt. Meg kell várni, amíg kicsit megkel (felfut).

    Az átszitált lisztet és a többi hozzávalót össze kell keverni és a felfutott élesztővel együtt alaposan összegyúrni. A szitásától lesz szellős, könnyű a tészta, amitől jobban meg tud kelni.

    Letakarva, meleg helyen kell keleszteni legalább 1 órán keresztül.

    Amikor a tészta szépen megkelt, lisztezett nyújtódeszkán kb 1,5 cm vastagra kell nyújtani és pogácsa szaggatóval vagy egy pohár segítségével fánkokat formázni. Ezután konyharuhával letakarva további 15-20 percig kelesztjük.

    A kiszaggatott fánkot felmelegített bő olajban kell kisütni. Vigyázat, ha forró az olaj megkapja a tészta külsejét, de a belseje nyers maradhat! Ne tegyük nagyon szorosan egymás mellé a fánkokat, mert sütés közben még növekednek. Az egyik oldalukat fedő alatt sütve, jobban átsül a tészta, a második oldal sütésénél már nem szükséges lefedni az olajat. Akkor jó, ha szép aranybarna.

    Hagyjuk kicsit kihűlni. Ezután a fánk oldalát ki kell lyukasztani szívószállal és egy habzsák segítségével betölteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá