Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A langyos tejben el kell keverni el egy teáskanálnyi cukrot és belemorzsolni az élesztőt. Meg kell várni, amíg kicsit megkel (felfut).
Az átszitált lisztet és a többi hozzávalót össze kell keverni és a felfutott élesztővel együtt alaposan összegyúrni. A szitásától lesz szellős, könnyű a tészta, amitől jobban meg tud kelni.
Letakarva, meleg helyen kell keleszteni legalább 1 órán keresztül.
Amikor a tészta szépen megkelt, lisztezett nyújtódeszkán kb 1,5 cm vastagra kell nyújtani és pogácsa szaggatóval vagy egy pohár segítségével fánkokat formázni. Ezután konyharuhával letakarva további 15-20 percig kelesztjük.
A kiszaggatott fánkot felmelegített bő olajban kell kisütni. Vigyázat, ha forró az olaj megkapja a tészta külsejét, de a belseje nyers maradhat! Ne tegyük nagyon szorosan egymás mellé a fánkokat, mert sütés közben még növekednek. Az egyik oldalukat fedő alatt sütve, jobban átsül a tészta, a második oldal sütésénél már nem szükséges lefedni az olajat. Akkor jó, ha szép aranybarna.
Hagyjuk kicsit kihűlni. Ezután a fánk oldalát ki kell lyukasztani szívószállal és egy habzsák segítségével betölteni.