Amerikai fánk (donut) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg finomliszt
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg puha vaj
- csipetnyi só
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 kk reszelt citrom héja
Kenéshez:
- 1 ek olaj
Díszítéshez:
- tetszőlegesen, mindenki saját ízlése szerint: cukormáz, olvasztott csokoládé, csokireszelék, cukorgyöngyök, jégcukor, színes tortadara, stb…
Elkészítése:
A langyos tejet egy edénybe öntjük, beleszórunk egy kanál cukrot és egy kanálnyi lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedve meleg helyre tesszük és várunk kb 10-15 percig, hogy az élesztő felfusson.
Ezután egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a puha vajat, a csipetnyi sót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a megkelt élesztős tejet is. Az egészből sima tésztát keverünk (nem kell megijedni, lágy, puha tészta lesz).
A tésztát letakarva, kb fél óráig meleg helyen kelesztjük.
Ez idő alatt a fánksütő tepsi mélyedéseit egy ecsettel kiolajozzuk. A tésztát habzsákba töltjük és karikákat nyomunk belőle a formába úgy, hogy a tészta, kb a forma kétharmadáig érjen.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra és a fánkokat kb 10 perc alatt halványbarnára sütjük.
A megsült fánkokat, olvasztott csokoládéval és/vagy cukormázzal vonjuk be, majd tetszőlegesen díszítjük. Kiélhetjük a kreativitásunkat, tényleg jó buli, csodás fánkokat lehet alkotni! Én nagyon élveztem! :)
Tipp:
Aki az egyszerűbb megoldások híve, annak egy jó tanács: még melegen, fahéjas porcukorral megszórva is finom lesz!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »