Fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg langyos, olvasztott vaj vagy margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tej
A sütéshez:
- olaj
A tálaláshoz:
- vaníliás porcukor
- lekvár
Elkészítése:
Kevés langyos tejjel, pici liszttel, cukorral és az élesztővel kovászt készítünk. A többi porcukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük a maradék tejet, a kovászt, és jól kidolgozzuk. Az olvasztott vajat részletenként hozzáadjuk, liszttel megszórjuk, és langyos helyen kelesztjük minimum fél órát.
Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk, és letakarva újra pihenni hagyjuk.
Lábasban olajat melegítünk, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a “lyukas” felük kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros szalagos, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább. Vigyázzunk, hogy lassú tűznél, és ne forró olajban süssük, mert akkor a fánk belseje nem sül át.
Papírtörlőre szedjük. Porcukorral meghintve, és lekvárral kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »