Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fánk recept

Fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dl tej
    • 3 evőkanál cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 dkg friss élesztő
    • csipet só
    • 30 ml rum
    • a sütéshez 5 dl étolaj

    Elkészítése:

    A langyos tejet összekeverjuk a cukorral és 1 evőkanál liszttel, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

    A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a rumot és a sót.

    Jól megdagasztjuk, a végén pedig lassan adagolva, beledolgozzuk az olvasztott vajat is. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.

    Mikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és kerek formával kiszaggatjuk, majd letakarva, 20-30 percig pihenni hagyjuk.

    Egy lábosban felforrósítjuk az étolajat, a fánkokat a felső felükkel tesszük bele és fedővel lefedjük. Amikor aranysárgára pirultak, megfordítjuk és fedő nélkül sütjük tovább.

    Konyhai papírtörlőre szedjük és miután a fölösleges étolajat felszívta, tálcára rakjuk és porcukorral megszórva, házi lekvárral tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá