Fahéjas tekercs muffin formában recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2,4 dl langyos tej
- csipet só
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk porélesztő
Töltelékhez:
- 3 ek vaj
- 1 ek fahéj
- 1 ek cukor
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverünk 1 kiskanál cukrot, beleszórjuk az élesztőt és megvárjuk amíg szép habos lesz.
A liszthez hozzáadjuk a csipet sót, a maradék cukrot, vaníliás cukrot és az egész tojást, végül a felfutott élesztővel jól bedagasztjuk. Egy tiszta ruhával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen kb 30*60 cm-es téglalp nagyságúra nyújtjuk.
Az olvasztott vajjal megkenjük a felületét és megszórjuk fahéjas cukorral. Ízlés szerint használhatunk több vagy kevesebb fahéjat is.
Feltekerjük és egy éles késsel 12 egyforma darabra vágjuk. Egy 12 részes muffinforma mélyedéseit kikenjük olvasztott vajjal.
A forma mélyedéseibe 1-1 fahéjas csigát rakunk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
2 ekk porcukrot elkeverünk 1-2 tk tejjel, a kisült csigákat ezzel locsoljuk meg, de hagyományosan porcukorral is megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »