Fahéjas tekercs muffin formában recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2,4 dl langyos tej
- csipet só
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk porélesztő
Töltelékhez:
- 3 ek vaj
- 1 ek fahéj
- 1 ek cukor
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverünk 1 kiskanál cukrot, beleszórjuk az élesztőt és megvárjuk amíg szép habos lesz.
A liszthez hozzáadjuk a csipet sót, a maradék cukrot, vaníliás cukrot és az egész tojást, végül a felfutott élesztővel jól bedagasztjuk. Egy tiszta ruhával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen kb 30*60 cm-es téglalp nagyságúra nyújtjuk.
Az olvasztott vajjal megkenjük a felületét és megszórjuk fahéjas cukorral. Ízlés szerint használhatunk több vagy kevesebb fahéjat is.
Feltekerjük és egy éles késsel 12 egyforma darabra vágjuk. Egy 12 részes muffinforma mélyedéseit kikenjük olvasztott vajjal.
A forma mélyedéseibe 1-1 fahéjas csigát rakunk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
2 ekk porcukrot elkeverünk 1-2 tk tejjel, a kisült csigákat ezzel locsoljuk meg, de hagyományosan porcukorral is megszórhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »