Fahéjas tekercs muffin formában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fahéjas tekercs muffin formában

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2,4 dl langyos tej
  • csipet só
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 2 tk porélesztő

Töltelékhez:

  • 3 ek vaj
  • 1 ek fahéj
  • 1 ek cukor

Elkészítése:

A langyos tejben elkeverünk 1 kiskanál cukrot, beleszórjuk az élesztőt és megvárjuk amíg szép habos lesz.

A liszthez hozzáadjuk a csipet sót, a maradék cukrot, vaníliás cukrot és az egész tojást, végül a felfutott élesztővel jól bedagasztjuk. Egy tiszta ruhával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen kb 30*60 cm-es téglalp nagyságúra nyújtjuk.

Az olvasztott vajjal megkenjük a felületét és megszórjuk fahéjas cukorral. Ízlés szerint használhatunk több vagy kevesebb fahéjat is.

Feltekerjük és egy éles késsel 12 egyforma darabra vágjuk. Egy 12 részes muffinforma mélyedéseit kikenjük olvasztott vajjal.

A forma mélyedéseibe 1-1 fahéjas csigát rakunk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

2 ekk porcukrot elkeverünk 1-2 tk tejjel, a kisült csigákat ezzel locsoljuk meg, de hagyományosan porcukorral is megszórhatjuk.