Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverünk 1 kiskanál cukrot, beleszórjuk az élesztőt és megvárjuk amíg szép habos lesz.
A liszthez hozzáadjuk a csipet sót, a maradék cukrot, vaníliás cukrot és az egész tojást, végül a felfutott élesztővel jól bedagasztjuk. Egy tiszta ruhával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen kb 30*60 cm-es téglalp nagyságúra nyújtjuk.
Az olvasztott vajjal megkenjük a felületét és megszórjuk fahéjas cukorral. Ízlés szerint használhatunk több vagy kevesebb fahéjat is.
Feltekerjük és egy éles késsel 12 egyforma darabra vágjuk. Egy 12 részes muffinforma mélyedéseit kikenjük olvasztott vajjal.
A forma mélyedéseibe 1-1 fahéjas csigát rakunk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
2 ekk porcukrot elkeverünk 1-2 tk tejjel, a kisült csigákat ezzel locsoljuk meg, de hagyományosan porcukorral is megszórhatjuk.