Fahéjas mogyoró házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 23 dkg földimogyoró (mandula, dió, kesudió)
- 20 dkg cukor
- 1,25 dl víz
- 1 tk őrölt fahéj
- 1/2 tk sütőpor
Elkészítése:
Helyezzük a hozzávalókat egy serpenyőbe, és közepes lángon kezdjük melegíteni. Amikor a cukor teljesen feloldódott, vegyük vissza a hőfokot, és folyamatosan kevergessük a keveréket, hogy ne égjen le. Figyeljünk, mert hirtelen elérkezik az a pillanat, amikor az utolsó csepp víz is elpárolog, és a cukor rákristályosodik a mogyoróra.
Ekkor a mogyorót egy tepsiben, egyenletesen elterítve hagyjuk kihűlni. (Elméletben eddig tart a folyamat, de ha nem sikerül tökéletesre, akkor se essünk kétségbe!)
Egy apró tanács: ne keverjük túl erőteljesen a mogyorót, mert a cukor könnyen leválhat róla. Amikor a víz elpárolog, hagyjuk kihűlni, mert ha túl sokat keverjük, a cukor lehullhat a mogyoróról.
Ha ez mégis megtörténne, ne aggódjunk! További ízesítésként nyugodtan szórjunk rá plusz fahéjat (egy teáskanál kevésnek bizonyulhat), és öntsünk hozzá egy pici vizet, majd adjunk hozzá néhány evőkanál porcukrot. Kevergessük, amíg a mogyorót teljesen be nem vonja a cukros-fahéjas burok, és a mogyorók már nem látszanak alatta.
Tipp:
Ha szeretnénk, hogy a mogyoró ne puhuljon meg, tegyük a mogyorót csak akkor a keverékhez, amikor már kissé besűrűsödött. Ez különösen frissen lehet észrevehető, de egy nap elteltével már nem lesz zavaró.
A kész mogyorónk íze garantáltan megidézi a téli vásárok karácsonyi hangulatát, és az egész konyhát belengi a karamelles-fahéjas illat. Még ha nem is lett teljesen ropogós a burok, a család biztosan örömmel elfogyasztja! Ha át akarod élni ezt a kellemes ünnepi hangulatot, bátran próbáld ki. Ha elsőre nem sikerül, gyakorolj egy kicsit – legfeljebb a sütőben karamellizálsz rá még egy kis cukrot!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »