Epres gombóc recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A túrót áttörjük, majd az olvasztott vajjal/margarinnal, tojással és a tojássárgával összekeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, egy csipetnyi sót és a lisztet, majd a rióumot vagy az aromát.
Közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk. Az epret megtisztítjuk és megmossuk.
A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 eper szemet teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőlük. Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük.
Kivesszük és az előkészített pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Tálalhatjuk vaníliás cukorral elkevert porcukorral vagy eperszósszal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »