Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres gombóc recept

Epres gombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg túró
    • 16 dkg liszt
    • 6 dkg vaj vagy margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom héja
    • csipet só
    • 3 cl rum vagy pici aroma
    • 10-12 szem nagyobb eper

    Elkészítése:

    A túrót áttörjük, majd az olvasztott vajjal/margarinnal, tojással és a tojássárgával összekeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, egy csipetnyi sót és a lisztet, majd a rióumot vagy az aromát.

    Közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 1 órán át a hűtőben pihentetjük.

    Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk. Az epret megtisztítjuk és megmossuk.

    A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 eper szemet teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőlük. Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük.

    Kivesszük és az előkészített pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

    Tálalhatjuk vaníliás cukorral elkevert porcukorral vagy eperszósszal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá