Epres fánk recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- kb 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 5 ek cukor
- 12 dkg vaj
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárjája
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Továbbá:
- 1 üveg eperlekvár
- 30 dkg eper
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt 2 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1 ek cukrot hintünk rá és hagyjuk felfutni.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a többi cukrot, a puha vajat és a tojássárgájákat is. Rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb egy órán keresztül kelni hagyjuk.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval (esetleg pohárral) kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkok közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal,majd forró olajban közepes lángon fedő alatt, mindkét oldalát,szép barnára sütjük.
Tálaláskor megkenjük eperlekvárral, epreket darabolunk rá,majd megszórjuk porcukorral.
Melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.