Epres fánk recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- kb 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 5 ek cukor
- 12 dkg vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárjája
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Továbbá:
- 1 üveg eperlekvár
- 30 dkg eper
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt 2 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1 ek cukrot hintünk rá és hagyjuk felfutni.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a többi cukrot, a puha vajat és a tojássárgájákat is. Rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb egy órán keresztül kelni hagyjuk.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval (esetleg pohárral) kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkok közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal,majd forró olajban közepes lángon fedő alatt, mindkét oldalát,szép barnára sütjük.
Tálaláskor megkenjük eperlekvárral, epreket darabolunk rá,majd megszórjuk porcukorral.
Melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »