Epres fánk recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- kb 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 5 ek cukor
- 12 dkg vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárjája
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Továbbá:
- 1 üveg eperlekvár
- 30 dkg eper
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt 2 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1 ek cukrot hintünk rá és hagyjuk felfutni.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a többi cukrot, a puha vajat és a tojássárgájákat is. Rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb egy órán keresztül kelni hagyjuk.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval (esetleg pohárral) kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkok közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal,majd forró olajban közepes lángon fedő alatt, mindkét oldalát,szép barnára sütjük.
Tálaláskor megkenjük eperlekvárral, epreket darabolunk rá,majd megszórjuk porcukorral.
Melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »