Ekler fánk recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg (rizs)liszt
- 10 dkg zsír
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl víz
- csipet só
Töltelék:
- 5 dl habtejszín
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A vizet, a sót és a zsírt elkezdjük egy edényben melegíteni. Amikor a zsír elolvadt, hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, míg a tészta összeáll és elválik az edény falától.
A tűzről levéve, még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat és azonnal, jól elkeverjük.
Habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra, hosszúkás fánkokat formázunk.
Egy órát pihentetjük, majd 210 fokos sütőbe toljuk, 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 10 percig sütjük 180 fokon.
Ha a tészta kihűl, akkor kettévágjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és a fánkok aljára nyomunk belőle. A felső lapok végeit vízgőz felett, 1 evőkanál étolajjal megolvasztott csokiba mártjuk.
Ha a csoki megkötött akkor a habra tesszük. Azonnal fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »