Egyszerű pita recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 csapott tk só
- 3 dl langyos víz
- 3 dkg friss élesztő
- 1 kk cukor
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat és kicsit lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk.
Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk. Egyenként gombócokat gömbölyítünk. Konyharuhával letakarva hagyjuk kb 10-15 percet pihenni.
Egyenként picit lisztezett felületen kb 3-4 mm vékonyra és kör alakúra elnyújtjuk. Sütőpapíros nagyméretű tepsibe teszünk 3-4 darabot.
Kb 30 percet hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő, majd 220 fokon hőlégkeveréssel kb 6-7 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Amikor a család vasárnap gyroszra éhezik, akkor nincs más teendő, mint elkészíteni. Pitát kértek, ezért bedagasztottam egy adaggal. Igazán egyszerű, nincs benne nagy ördöngösség, kevesebb konyhai tapasztalattal bírók is nyugodtan belevághatnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









