Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat és kicsit lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk.
Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk. Egyenként gombócokat gömbölyítünk. Konyharuhával letakarva hagyjuk kb 10-15 percet pihenni.
Egyenként picit lisztezett felületen kb 3-4 mm vékonyra és kör alakúra elnyújtjuk. Sütőpapíros nagyméretű tepsibe teszünk 3-4 darabot.
Kb 30 percet hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő, majd 220 fokon hőlégkeveréssel kb 6-7 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Amikor a család vasárnap gyroszra éhezik, akkor nincs más teendő, mint elkészíteni. Pitát kértek, ezért bedagasztottam egy adaggal. Igazán egyszerű, nincs benne nagy ördöngösség, kevesebb konyhai tapasztalattal bírók is nyugodtan belevághatnak.