Édes sütőtök zsemle recept

Elkészítése:
A sütőtökpürét és a tejet összeturmixoljuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és az élesztőt.
Közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a sütőtökös tejet, a tojást és az olvasztott vajat. Azután elkezdjük összedolgozni (lehet hogy több tej, vagy liszt kell majd hozzá) és hólyagosra dagasztjuk.
A tésztát letakarva a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd kb 55 g-os darabokra osztjuk. Mindegyiket kigömbölyítjük és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
A gombócokat a tenyerünkkel kissé lelapítjuk, majd olajba mártott háztartási ollóval 8 bemetszést ejtünk rajta úgy, hogy a közepe egyben maradjon (mintha virágszirmot készítenénk) kialakítva ezzel a redőzöttséget. Azután 30 percig kelesztjük.
Ha a tököcskék megkeltek, lekenjük a vízzel elkevert tojássárgás keverékkel, a közepébe egy fakanál nyelével mélyedést nyomunk és 180 °C-on kb 15-18 percig sütjük.
A kisült tököcskék közepébe beleszúrunk egy-egy szegfűszeget, jelképezve ezzel a tök szárát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »