Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Drezdai marcipános stollen recept

Drezdai marcipános stollen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 4 dkg élesztő
    • 7 dkg cukor
    • csipetnyi só
    • 75 ml langyos tej
    • 20 dkg vaj

    Töltelék:

    • ízlés szerint kandírozott gyümölcs
    • 1 citrom reszelt héja
    • ízlés szerint tisztított mandula (szeletelt)
    • 1-2 csepp mandulaaroma
    • 2-3 ek rum
    • 20 dkg marcipánmassza

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk és a közepére mélyedést készítünk. Beleöntjük a langyos tejet, 2 dkg cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.

    Ha felfutott az élesztő, akkor hozzáadjuk a maradék cukrot, vajat és sót, majd addig gyúrjuk, míg el nem válik az edény falától.

    1 órán keresztül lefedve kelesztjük.

    Addig a kandírozott gyümölcsöket elkeverjük az aromával, rummal, mandulával és ízlés szerint mazsolával, majd állni hagyjuk.

    Összegyúrjuk a kandírozott gyümölcsökkel a tésztát.

    A tésztát porcukorral meghintett deszkán kinyújtjuk (ebből az adagból én 3 kisebb stollent készítettem, mert ajándéknak készültek).

    A kinyújtott tészta (2 cm vastag legyen és téglalap formájú) közepére teszünk 1-1 marcipán csíkot. A rövidebb széleit behajtjuk, a hosszabbakat pedig egymásra hajtogatjuk és formázzuk. A tetejét sodrófával kicsit benyomjuk (kialakítjuk a stollen jellegzetes formáját).

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és további 25 percig kelesztem.

    180 fokra melegített sütőben kb 35-40 percig kelesztjük. Kihűtve porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá