Drezdai marcipános stollen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 7 dkg cukor
- csipetnyi só
- 75 ml langyos tej
- 20 dkg vaj
Töltelék:
- ízlés szerint kandírozott gyümölcs
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint tisztított mandula (szeletelt)
- 1-2 csepp mandulaaroma
- 2-3 ek rum
- 20 dkg marcipánmassza
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk és a közepére mélyedést készítünk. Beleöntjük a langyos tejet, 2 dkg cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
Ha felfutott az élesztő, akkor hozzáadjuk a maradék cukrot, vajat és sót, majd addig gyúrjuk, míg el nem válik az edény falától.
1 órán keresztül lefedve kelesztjük.
Addig a kandírozott gyümölcsöket elkeverjük az aromával, rummal, mandulával és ízlés szerint mazsolával, majd állni hagyjuk.
Összegyúrjuk a kandírozott gyümölcsökkel a tésztát.
A tésztát porcukorral meghintett deszkán kinyújtjuk (ebből az adagból én 3 kisebb stollent készítettem, mert ajándéknak készültek).
A kinyújtott tészta (2 cm vastag legyen és téglalap formájú) közepére teszünk 1-1 marcipán csíkot. A rövidebb széleit behajtjuk, a hosszabbakat pedig egymásra hajtogatjuk és formázzuk. A tetejét sodrófával kicsit benyomjuk (kialakítjuk a stollen jellegzetes formáját).
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és további 25 percig kelesztem.
180 fokra melegített sütőben kb 35-40 percig kelesztjük. Kihűtve porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »