Drezdai marcipános stollen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 7 dkg cukor
- csipetnyi só
- 75 ml langyos tej
- 20 dkg vaj
Töltelék:
- ízlés szerint kandírozott gyümölcs
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint tisztított mandula (szeletelt)
- 1-2 csepp mandulaaroma
- 2-3 ek rum
- 20 dkg marcipánmassza
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk és a közepére mélyedést készítünk. Beleöntjük a langyos tejet, 2 dkg cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
Ha felfutott az élesztő, akkor hozzáadjuk a maradék cukrot, vajat és sót, majd addig gyúrjuk, míg el nem válik az edény falától.
1 órán keresztül lefedve kelesztjük.
Addig a kandírozott gyümölcsöket elkeverjük az aromával, rummal, mandulával és ízlés szerint mazsolával, majd állni hagyjuk.
Összegyúrjuk a kandírozott gyümölcsökkel a tésztát.
A tésztát porcukorral meghintett deszkán kinyújtjuk (ebből az adagból én 3 kisebb stollent készítettem, mert ajándéknak készültek).
A kinyújtott tészta (2 cm vastag legyen és téglalap formájú) közepére teszünk 1-1 marcipán csíkot. A rövidebb széleit behajtjuk, a hosszabbakat pedig egymásra hajtogatjuk és formázzuk. A tetejét sodrófával kicsit benyomjuk (kialakítjuk a stollen jellegzetes formáját).
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és további 25 percig kelesztem.
180 fokra melegített sütőben kb 35-40 percig kelesztjük. Kihűtve porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »