Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós, mákos, kakaós kalácskák recept

Diós, mákos, kakaós kalácskák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • csipet só
    • 2 dl langyos tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 6 dkg olvasztott vaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • vaníliaaroma ízlés szerint
    • reszelt citromhéj

    Diós töltelékek:

    • 1 marék darált dió (durván 10 dkg)
    • ízlés szerint kristálycukor (nálam 5 dkg)
    • reszelt citromhéj

    Mákos töltelék:

    • 1 marék darált mák (durván 10 dkg)
    • ízlés szerint kristálycukor (nálam 5 dkg)
    • reszelt citromhéj

    Kakaós töltelék:

    • 2 evőkanál kakaópor
    • 4 evőkanál kristálycukor

    Elkészítése:

    A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos tejet. Ha felfutott az élesztő, a többi hozzávalót is beletesszük és tésztát dagasztunk.

    Meleg helyen duplájára kelesztjük, kb egy órán át.

    Addig a töltelékeket elkészítjük, amihez csak szárazon összekeverjük a hozzávalókat külön-külön.

    Ha a tésztánk megkelt elosztjuk 6 részre. Mindegyik tésztát kinyújtjuk kb. 20*15 cm-es téglalappá és megkenjük étolajjal vagy olvasztott vajjal.

    Kettő-kettőt megtöltünk dióval, mákkal, kakaóval és feltekerjük, mint a bejglit és a végeit összecsípjük.

    Az egyforma töltelékes tésztákat összecsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ezek a kis kalácskák kb 25-30 cm hosszúak lesznek. Hogy sütés után könnyebben szét tudjuk szedni lekenjük az oldalukat olajjal.

    Újra kelesztés következik kb. egy óra. A kelesztési idő vége felé tetejüket megkenjük tojássárgával. 45 perc letelte után bekapcsoljuk a sütőnket 180-200 fokra.

    Ha megkeltek a kalácsok, előmelegített sütőben megsütjük kb 30-35 perc alatt. Közben azért figyeljük, nem egyformák a sütőink, lehet valakinél hamarabb megsül vagy esetleg később. Alkalmazzunk tűpróbát.

    Ha a kalácsok megsültek rácsra téve hűlni hagyjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá