Diós gubafelfújt recept

Hozzávalók:
- 5 szikkadt kifli
- 4 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek xilit vagy cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 kk vaníliakivonat
Pudinghoz:
- 5 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 ek xilit vagy cukor
A tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
- 1 ek porrá őrölt xilit
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
Egy kb 24*24 cm-es sütőtálat vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával. A sütőt melegítsük elő 170 °C-ra.
A kifliket karikázzuk fel és tegyük egy nagyobb tálba.
Készítsük el a pudingot. A tejet a tojássárgájával, az édesítővel, a vaníliával keverjük össze és öntsük rá a kiflire. Azután szórjuk rá a diót és kanalazzuk rá a pudingot.
Az egészet óvatosan forgassuk össze, majd halmozzuk a sütőtálba.
A fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd félidőben szórjuk hozzá a cukrot és a keményítőt, majd verjük fényes, kemény habbá.
A habot simítsuk a kiflire és süssük kb 20 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »