Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós gubafelfújt recept

Diós gubafelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 szikkadt kifli
    • 4 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 ek xilit vagy cukor
    • 15 dkg darált dió
    • 1 kk vaníliakivonat

    Pudinghoz:

    • 5 dl tej
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 3 ek xilit vagy cukor

    A tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet só
    • 1 ek porrá őrölt xilit
    • 1 ek étkezési keményítő

    Elkészítése:

    Egy kb 24*24 cm-es sütőtálat vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával. A sütőt melegítsük elő 170 °C-ra.

    A kifliket karikázzuk fel és tegyük egy nagyobb tálba.

    Készítsük el a pudingot. A tejet a tojássárgájával, az édesítővel, a vaníliával keverjük össze és öntsük rá a kiflire. Azután szórjuk rá a diót és kanalazzuk rá a pudingot.

    Az egészet óvatosan forgassuk össze, majd halmozzuk a sütőtálba.

    A fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd félidőben szórjuk hozzá a cukrot és a keményítőt, majd verjük fényes, kemény habbá.

    A habot simítsuk a kiflire és süssük kb 20 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá