Diós gubafelfújt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5 szikkadt kifli
- 4 dl tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek xilit vagy cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 kk vaníliakivonat
Pudinghoz:
- 5 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 ek xilit vagy cukor
A tetejére:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
- 1 ek porrá őrölt xilit
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
Egy kb 24*24 cm-es sütőtálat vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával. A sütőt melegítsük elő 170 °C-ra.
A kifliket karikázzuk fel és tegyük egy nagyobb tálba.
Készítsük el a pudingot. A tejet a tojássárgájával, az édesítővel, a vaníliával keverjük össze és öntsük rá a kiflire. Azután szórjuk rá a diót és kanalazzuk rá a pudingot.
Az egészet óvatosan forgassuk össze, majd halmozzuk a sütőtálba.
A fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd félidőben szórjuk hozzá a cukrot és a keményítőt, majd verjük fényes, kemény habbá.
A habot simítsuk a kiflire és süssük kb 20 percig.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.