Diós gubafelfújt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós gubafelfújt

Hozzávalók:

  • 5 szikkadt kifli
  • 4 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 3 ek xilit vagy cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 1 kk vaníliakivonat

Pudinghoz:

  • 5 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 ek xilit vagy cukor

A tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • csipet só
  • 1 ek porrá őrölt xilit
  • 1 ek étkezési keményítő

Elkészítése:

Egy kb 24*24 cm-es sütőtálat vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával. A sütőt melegítsük elő 170 °C-ra.

A kifliket karikázzuk fel és tegyük egy nagyobb tálba.

Készítsük el a pudingot. A tejet a tojássárgájával, az édesítővel, a vaníliával keverjük össze és öntsük rá a kiflire. Azután szórjuk rá a diót és kanalazzuk rá a pudingot.

Az egészet óvatosan forgassuk össze, majd halmozzuk a sütőtálba.

A fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd félidőben szórjuk hozzá a cukrot és a keményítőt, majd verjük fényes, kemény habbá.

A habot simítsuk a kiflire és süssük kb 20 percig.